Otázka, co máme naplánovat, jak se máme k projektu připojit, nebyla jednoduchá. Návrh společného vaření, předávání si zkušeností a poznatků v oblasti gastronomie se zdál jako přínosný a reálný. Během šesti let jsme zjistily, že I když nás dělí pár kilometrů, naše vaření je opravdu odlišné. Nepochopitelné. A co se dělo letos?
V sobotu 2. září jsme se sešly v Kulturním centru v Petrovicích u Karviné.
Úkol byl zadaný předem : pečení
Naši hosté z klubu žen z Golkowic přivezly výborný syrník a naučily nás je péct. Hotový přivezly proto, že čerstvě upečený se musí pěkně odležet a vychládnout. My jsme pekly malinké koláčky a jablkový a rebarborový koláč. Je to krásný pocit vidět jak vznikají dobroty, moci se zeptat na zkušenosti a kibicovat co a jak. V reálu je to jinak, než vidět pečení a vaření v TV.
Aby vše nebylo jenom o sladkém Paní Černá uvařila guláš, na stolech byly jednohubky.
Skvělá nálada, opravdu tento projekt přispěl abychom utužily kamarádství přes hranici. Shodly jsme se, že v pořádání akce budeme pokračovat. (Fotogalerie, videoreportáž).